Prata

Wilma är en riktig liten tjötmaja! Hon babblar på mest hela dagarna, även om det mesta låta dadada, bababa och gagaga ;)

 Men hon säger dä och DÄR.
Lite mamama, hon ropade mama efter mig ett tag men det har hon slutat med...
Nog har hon försökt sig på att säga både lampa, katt, tupp, titta och boll men nu har vi ett återkommande "ord" som lyder såsom; babada. Babblarna! Hahaha ;) varje gång vi läser babblarna boken, tittar på babblarna eller ska få äta ur babblarna talriken så säger hon; babada! Dä! Babada! 

Bortsett från det språkliga så vet hon ju precis vad orden; blöja, napp, strumpa, boll, kloss, cooper, pappa, mamma, bil, blomma, lampa, fönster, häst, telefon, bok och gris betyder :) några har hon ju självklart bättre koll på ;)
Sedan kan hon nog bra mycket mer än vi kan förstå. 

Nu i veckan har hon lärt sig att det är "musik" som kommer från ljudleksakerna. Så säger jag; kan du sätta på musik, Wilma? 
Så kryper hon fram till sin leksakstelefon och trycker stolt på knapparna ;)
Hon har ju börjat "dansa och sjunga" till viss musik och när hon tex tittar på babblarna. Så nu tänkte jag att jag ska få henne att förstå vad dansa är ;)


Det är ju helt galet egentligen vad en bebis lär sig och utvecklas under det/de första åren! Dom är liksom ett blankt pappaer som ska fyllas med allt det där som vi ser som självklart. 
Det är riktigt facinerande!